Een hele goeie middag.............................

Als ik dit hoor als ik mijn telefoon opneem, lopen de griebels over mijn iebels

Een hele goeie middag.............................

Als ik mijn telefoon op neem en ik hoor bovenstaande woorden, dan lopen de griebels of mijn iebels. Zo ook vandaag. Ik werd gebeld door Lieke van Business NL Ik moest even nadenken en toen wist ik het weer. Dit bedrijf heeft mij al een aantal keer ongewenste e-mails gestuurd. Het mailadres zullen ze wel van mijn website hebben geplukt. Dit keer had ik daadwerkelijk een levend persoon aan de lijn.

En ik moet toegeven, ze was ontzettend aardig. Wel noemde ze mijn voornaam in elke zin die ze sprak. Mirjam dit en Mirjam dat, Mirjam heeft een mooi bedrijf, wat is het succesverhaal achter het bedrijf van Mirjam. Achterdochtig als ik was tikte ik meteen de website in en kwam uit op een keurig verzorgde site welke ook connecties had met RTL7, RTLZ en LinkedIn. Ook de foto van Lieke en het hele team zagen er zeer goed uit. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van alle RTL’s. Eigenlijk ben ik daar allergisch voor. Maar goed, uit mn vertrouwde comfort zone en het gesprek aan gaan. Het was een goed gesprek, tenminste dat vond ik. We hadden ook iets gemeen; zij was Hindoeïst vertelde ze. Het hindoeïsme heeft zeker raakvlakken met het boeddhisme. Welke kon ze niet echt vertellen.

Ik voelde mij vereerd dat ik speciaal was geselecteerd. Ik voelde mij met de seconde specialer worden en had niet eens in de gaten dat het verhaal wat Lieke mij aan het vertellen was, gewoon werd voorgelezen. Kortom; het kwam erop neer dat ik een heel mooi filmpje kon laten maken van wel 2 minuten voor de zeer schappelijk prijs van €1950,- (Het zal wel exclusief b.t.w. zijn). Deze zou dan 6x vertoond gaan worden in een lifestyle programma, of zoiets. Het speciale gevoel veranderde onmiddellijk in. “Ben ik er weer ingetrapt” , dat was de eerste gedachte. De tweede en derde gedachte zal ik maar niet opschrijven. Blijkbaar was ik heel duidelijk want uiteindelijk wenste ze mij vriendelijk veel succes met mijn bedrijf en vond het erg jammer dat ze niets voor mij kon betekenen. Ik had zo’n mooi bedrijf.

Tja, het was best fijn om je heel even belangrijk en vereerd te voelen. Iemand heeft belangstelling in jouw bedrijf en in jouw passie, Maar uiteindelijk gaat het alleen om de business. En dat is hun goed recht. En ik? Ik heb weer een leuk onderwerp voor mijn blog. Dat is ook mijn goed recht. ??

Geef een reactie

Geplaatst op maandag 8 april 2019.

Over De Bloggende Boeddha

Dit bericht is geschreven door De Bloggende Boeddha. Het bedrijf valt onder tekstschrijver uit Zaandam. Trefwoorden van De Bloggende Boeddha uit Wormer : blogger, boeddhisme, mindfulness trainingen, boeddhistische psychologie, jon kabat-zinn, blog over boeddhisme, knipoog naar boeddhisme .

Lees meer over De Bloggende Boeddha.